TUINVERLICHTING

Just another SeoBureau site

By - Digi Dig

Geautomatiseerd beregeningssysteem: een economische en duurzame optie

Overmatig gebruik van water en elektriciteit is wereldwijd een punt van zorg geworden. Om schade op lange termijn te voorkomen, moeten oplossingen worden gezocht voor een efficiënt en duurzaam gebruik van beide hulpbronnen. In die zin is technologie een grote bondgenoot en draagt het bij aan de technieken van duurzaamheid in de meest uiteenlopende taken

 

De voordelen van een geautomatiseerd beregeningssysteem.

Het verminderen van het energieverbruik en het besparen van water is bijvoorbeeld het grootste voordeel van geautomatiseerde beregeningssysteem.

 

De taak kan volledig worden gecontroleerd door middel van sensoren die de werkelijke behoefte en de hoeveelheid toe te passen middelen kunnen vaststellen. Bovendien zorgt het geautomatiseerde beregeningssysteem voor meer gemak, vooral wanneer u weg moet zijn van een locatie.

 

Tegenwoordig is het toepassen van duurzaamheid niet alleen een trend, maar ook een noodzaak ten behoeve van de samenleving en het milieu. De belangrijkste voordelen van automatisering zijn de efficiëntie van de watervoorraden, de zuinigheid en de bruikbaarheid, juist omdat het volledig automatisch kan werken.

 

Ken de soorten geautomatiseerde beregeningssysteem

Regen- en bodemsensoren – dit zijn de meest voorkomende en werken als een schakelaar, die het irrigatiesysteem uitschakelt wanneer de bodemsensor een vooraf bepaalde vochtigheid bereikt, of wanneer de sensor regen detecteert;

 

Oppervlakte irrigatie – in dit model wordt het water tot het punt van infiltratie direct door het bodemoppervlak geleid. Het is een soort irrigatie die veel gebruikt wordt in de landbouw.

 

Lokale irrigatie – is wanneer het water wordt toegepast op het gebied dat wordt bezet door de wortels van de planten en vormt een natte cirkel. Deze techniek wordt op grote schaal toegepast in de fruitproductie.

 

Sproeien Irrigatie – dit irrigatiesysteem is bedoeld voor grotere gebieden met weinig hinder van obstakels. Dit type simuleert een kunstmatige regenval waarbij een sproeier het water in de lucht laat stromen, wat verandert in kleine druppeltjes water die op de bodem en de planten vallen.

 

Ondanks de ontelbare mogelijkheden om geautomatiseerde irrigatie uit te voeren, moet bij de keuze van het meest geschikte systeem rekening worden gehouden met het type bodem, het reliëf, de beschikbaarheid van water, het klimaat, het gewas en het irrigatie beheer, onder andere van de gebruiker en het doel ervan.

Daarom is het van essentieel belang dat er, voordat de dienst wordt uitgevoerd, een professionele consultatie plaatsvindt voor een betere beslissingen begeleiding.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.